jueves, 19 de marzo de 2009

AMB RELACIÓ A LA PROSTITUCIÓ EN L'ORDENANÇA DE CIVISME

AMB RELACIÓ SOBRE LA PROSTITUCIÓ EN L’ORDENANÇA DE CIVISME

Des que en el món existeix la humanitat, la prostitució l’acompanya. No obstant, es diu que és la professió més antiga. Està descrita en els llibres sagrats de qualsevol religió. En la Bíblia existeixen passatges amb cites en l’Antic Testament, i en el Nou es troba el capítol relacionat amb una prostituta que va arribar a ser Santa, després de ser orientada en un programa de reinserció social per un dels personatges que més admiro i del que em declaro seguidor en els seus ensenyaments, Jesús de Nazaret.

El passat 28 de febrer, va entrar en vigor una modificació de l’Ordenança de Civisme.

Davant un tema “tabú” com aquest, en una societat hipòcrita com aquesta, cal felicitar aquest tímid però valent pas, a l’Ajuntament de Lleida, de regular una activitat que en ple segle XXI ha de ser considerat com qualsevol altra activitat econòmica, amb drets i obligacions. Només tractant-la com a tal es podrà integrar a les/els professionals. Sortiràn de la marginació de les catacumbes, afloraran, i podràn disposar d’una assistència social i una previsió futura de drets de jubilació. Existeix jurisprudència relativa a la consideració com treballadors/as per compte aliè, i si són independents, gens impedeix que ho siguin per compte propi. Tan simple, com realitzar el seu corresponent alta en Hisenda i posterior alta en el règim de la seguretat social com autònom.

No seguir en aquesta línia, no hi haurà orientació de reinserció social i promourem l’economia submergida, la subvenció, la prestació subsidiària i la desigualtat entre treballadors i la pròpia marginació.

Lleida, 9 de març de 2008.

Fco. Craviotto
www.craviotto-opinion.com/

No hay comentarios: