martes, 25 de noviembre de 2008

SOBRE L’ORDENANÇA DELS USOS DEL PAISATGE URBÀ DE LA CIUTAT DE LLEIDA


SOBRE L’ORDENANÇA DELS USOS DEL PAISATGE URBÀ DE LA CIUTAT DE LLEIDA



Recentment ha estat presentat per l’Ajuntament de Lleida públicament, un esborrany sobre la futura Ordenança dels usos del paisatge urbà de la ciutat, resultat d’una jornada tècnica de funcionaris, tècnics i entesos en les matèries d’urbanisme, comerç i turisme.

La futura Ordenança està inspirada en la actualment existent en la ciutat de Barcelona, amb la qual cosa, els ciutadans i entitats interessades tenim l’oportunitat de manifestar la nostra opinió, i adaptar-la i millorar-la a les peculiaritats de la nostra ciutat.

Els interessats en això, podran trobar els documents bases en la pàgina web: http://www.paisatgeurba.paeria.cat/.

En un primer estudi d’aquest esborrany, els apartats o punts objecte de millora i modificació poden resumir-se en els següents:

1.-Conveniència sobre el seu Títol, que pot oferir-nos falses expectatives “ORDENANÇA DELS USOS DEL PAISATGE URBÀ DE LA CIUTAT DE LLEIDA”.

Això a causa de la falta d’atenció, sobretot, en el que concerneix al paisatge natural, agrícola, arquitectònic històric, jardins i zones verdes , i a les aromes i olors que en tota ciutat es poden percebre, i que formen també aquest “paisatge” i que en l’Ordenança projectada es centra en la seva major part, en la seva atenció urbana, comercial i turística, és a dir, en la seva façana exterior, sense entrar en els detalls propis que pateixen els seus habitants, i que seran alguns dels punts que hauríem de millorar i posar major atenció.

2.-Duplica el seu contingut amb altres normatives o ordenances actualment existents, amb la qual cosa, originarà un conflicte de competències entre altres àrees municipals i confusió d’interpretació entre els ciutadans. Es tracta que l’actual ordenança, en totes aquelles matèries que estiguin recollides en ordenances ja en vigor, siguin remeses a aquestes, o per contra si es considera convenient, s’anul·lin les actualment vigents per a ser incloses en el text actual i que ara es discuteix..

Treballarem en això, a fi que durant el mes de gener/2009, puguem presentar les nostres propostes i assolir un consens ciutadà per mitjà del com aconseguim una imatge de la ciutat externa i interna, de la qual ens puguem sentir satisfets. Fins a aquest moment anirem fent públiques en aquest fòrum les nostres esmenes i deliberacions.

Fco. Craviotto

http://www.craviotto-opinion.com/

No hay comentarios: